Blog,  Oameni si proiecte

Adrian Rusnac alearga pentru AIESEC

adi rusnac2 Pe Adi l-am cunoscut in 2012, ca parte din comisia de recrutare membri AIESEC. Imi doream sa plec intr-un internship, in alta tara, sa lucrez si sa locuiesc acolo cateva luni. AIESEC a fost poarta spre indeplinirea dorintei mele. Am fost placut surprinsa de imensa miscare studenteasca  a acestei organizatii si de seriozitatea scopurilor pe care si le impuneau. A trimite un student roman in alta tara era o treaba tratata cu importanta pentru ca ei stiau ca acea persoana va fi un reprezentant al Romaniei si al culturii sale. Cautau mereu persoane dornice sa faca lucruri bune in societatile in care ajungeau, persoane active, pozitive si care sa propage o impresie buna despre romani.

Pe langa toate astea, experienta internshipului pentru un student este cu adevarat de neuitat. Iti schimba perspective asupra vietii, asupra ta si asupra altor comunitati. Te ajuta sa te regasesti, sa inveti sa te adaptezi, sa inveti, sa te dezvolti, iar lista poate continua la infinit. Proiectele pe care le poti alege in alte tari sunt din domenii diverse, unele sociale, unde te duci sa dai o mana de ajutor comunitatii, altele in care te duci sa lucrezi pentru firme si companii din care ai un milion de chestii de invatat care sigur iti vor folosi in viata sau la primul job.

 

adi rusnac5   adi rusnac5b

Inainte ca eu sa plec in Croatia, locul pe care mi l-am ales pentru a imi petrece aproape 3 luni si a lucru cu copii de liceu, am primit din partea AIESEC atat training, cat si impresii din partea altor membri care au experimentat diverse proiecte in alte tari. Absolut toti concluzionau ca o asemenea experienta iti schimba viata. Personal nu prea credeam sa fie de asa mare importanta, dar dupa ce m-am intors din Croatia pot spune, cu mana pe inima, ce acum le dau dreptate! Poze de la cursurile pe care le-am sustinut:

DSC_4774mic    DSC_4845mic

Revenind la Adi, el si-a propus ca in anul 2015 sa alerge 7 maratoane in incercarea si din dorinta lui de a strange fonduri pentru a trimite 10 studenti romani, fara posibilitati financiare, in internshipuri in alte tari. Initiativa lui mi se pare de laudat si de sustinut. Sumele ce pot fi donate incep de la 1 euro pana la cat ne lasa buzunarele si cred ca fiecare dintre noi avem posibilitatea sa donam macar 1 euro pentru 10 tineri care au posibilitatea, numai asa, sa aiba parte de o perspectiva mai buna asupra viitorului lor. Este sansa lor sa invete si sa se dezvolte sau dea o mana de ajutor diferitor comunicati din intreaga lume. Puteti citi mai multe despre proiectul lui Adi si dona aici.

 

adi rusnac  adi rusnac4

 

Autor articol: Andreea