Blog,  Oameni si proiecte,  Parteneri

Asociatia Artia

artia6

 

Pe Adela de la Asociatia Artia am cunoscut-o in cadrul unui targ, unde expunea obiectele realizate in cadrul asociatiei. Mi-a placut entuziasmul ei cu care se implica in proiecte educationale, legate de arta, cultura, patrimoniu si mediu. Mi-a povestit despre cateva dintre acestea si personal am fost foarte bucuroasa sa aflu ca liceul care mi-a gazduit 4 ani din tinerete a fost unul dintre gazdele picturii murale realizate sub proiectul “Culoarea aduce magie”, in 2013.

artia4 artia9

 

In cadrul Bounty Fair au fost prezenti cu mai multe ateliere, cel mai adorat, indiferent de varsta, a fost cel de pictura pe apa care rezulta si in personalizarea unui obiect, ca amintire. Ne bucuram de fiecare data cand ii avem alaturi de noi pentru ca au un dar de a picta si juca cu cei mici si pentru ca stim ca ne putem baza oricand pe ei pentru a pune in aplicare diferite idei.

artia5artia3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


artiaartia10

O las pe Adela ne povesteasca despre activitatile Asociatiei Artia:

“Proiectele noastre s-au centrat pe domeniul educativ si am avut succes cu activitati tinute in scoli, gradinite si licee. Ne-am extins recent interesele si am implementat proiecte de dezvoltare personala (FemExpress-ul) si de conservare a patrimoniului (am restaurat pictura Muzeului Hasdeu din Campina si acum suntem parte a unui proiect amplu finantat de AFCN care are drept scop conservarea imaginii patrimoniului industrial comunist – foto).

De ocpuat, ne ocupam cu multe…. munca de creatie, fiecare face obiecte pe care le distrubuim pe la targuri pentru a strange fonduri pentru ong, scriem proiecte si le depunem pentru finantare, tinem ateliere. In plan avem un proiect de realizare de rechizite personalizate pe care sa le distribuim gratuit scolilor din zone defavorizate, alaturi de cateva cursuri optionale de discipline mai utile…gen alimentatie, sanatate, bun gust etc. Eu imi dau doctoratul pe pictura murala si studiez arta urbana si proiectul meu final va si o imbinare cu ongul, si vom face niste imagini tip logo pentru cartierele bucurestene si vom picta si in zone publice.

Ce ne motiveaza? Ideea ca de la un om pot invata mii de oameni. Un exemplu bun influenteaza zeci de vieti. Suntem toti oameni de actiune si sa faci lucruri faine de care se minuneaza si se bucura si altii ulterior este minunat. Imi place sa povestesc cu sinceritate despre ce fac si imi plac povestile altora…si intotdeauna din asta se nasc noi colaborari si noi proiecte.

Si apropo de sustinere, sustinem si noi alte onguri de valoare. Acum, de 15/16 aug, mergem la Rosia Montana, la Fan Fest sa ii ajutam si pe cei de acolo prin atelierele noastre.
Ne impresioneaza realitatea si ne place sa colindam tara asta si sa vedem lucruile asa cum sunt, nu cum ne sunt prezentate, nuantat de catre altii. Asa ca, in cautarea noastra de adevar, descoperim oameni foarte frumosi cu care ne face placere sa lucram….si uite asa se invarte roata.”
Autor articol: Andreea