Ateliere- editia a5-a,  Blog

Atelier de pictura pe portelan

atelier istoriato-grupeddd

 

Atelierul se adreseaza copiilor cu varste intre 7 si 18 ani, dar si adultilor, pe grupe de varsta.  Tehnica pe care o invatam este cea de ardere la cald – pictura pe portelan cu pigmenti speciali, care se ard la peste 800 de grade C si sunt rezistenti la spalare.

Punem la dispozitia participantilor toate materialele necesare, de la obiectele albe din portelan pana la pigmenti si pensule. La sfarsitul sedintei portelanurile vor fi introduse la cuptor pentru ardere (la 800 de grade C), iar participantii le pot recupera duminica, 17 mai,  intre orele 11:00-19:00, de la standul Istoriato- Alchimia viselor în cadrul targului. Obiectele pot fi folosite apoi in uzul cotidian, fara nici o grija, pictura fiind foarte rezistenta.

Cand? Sambata, 16 mai.

Unde? Casa Universitarilor Bucuresti, in cadrul targului de handmade Bounty Fair.

Grupe posibile in functie de inscrieri:

  • orele 12:00-13.30 :grupa de copii (7-14 ani)
  • orele 14:00-15:30: grupa mixta – copii si adulti (pentru parintii care-si doresc sa participe alaturi de copiii lor)
  • orele 16:00-17:30: grupa varste cuprinse intre 14-18, dar si adulti

Inscrierea se face pe email: istoriato@gmail.com sau la fata locului.

Cost? Intre 30 si 60 lei in functie de obiectele alese.

CINE NE ARATA CUM?

Elena Andrei a urmat cursurile Universitatii de ArtA Bucuresti la clasa profesorului Sorin Ilfoveanu si masterul la Catalin Balescu, ambele cu specializarea pictura. A expus de mai multe ori in formule de grup sau pe cont propriu. Dintre expozitiile personale amintim expozitia din Canada la Galeria Warehouse Artworks, Winnipeg sau la Bucuresti cu proiectul Tesatura umana in 2008 la UNA Galeria. In prezent, realizeaza obiecte decorative din portelan sub brandul Istoriato – Alchimia viselor si preda cursuri de arta pentru copii si adulti.