Activitati editia a 15-a- Ziua femeii 2016,  Blog

Atelier de pictat cuiburi artificiale pentru pasari

Atelier Clubul Morișca 6 martie 2016

E primavara, iar noi vom sarbatori in curand ziua mamelor si a femeilor din viata noastra. Dar la mamele – pasari v-ati gandit? Tot acum incep si ele sa caute materiale pentru cuib si un loc potrivit in care sa si-l construiasca. In zonele urbane, acolo unde arborii batrani si scorburosi sunt tot mai rar intalniti, este nevoie de instalarea cuiburilor artificiale, astfel incat pasari precum pitigoiul mare, pitigoiul albastru, ticleanul, macaleandrul, graurul sau alte specii sa-si poata creste puii, dupa ce ouale au fost clocite.

Clubul Morisca va propune atelierul de pictat cuiburi artificiale din lemn, pentru cei care doresc sa ajute pasarile salbatice sau sa pregateasca o surpriza pentru ocazia zilei de 8 martie. Pe langa partea educativa, participantii se vor relaxa pictand sau decorand cu tehnici mixte cuiburile concepute special pentru pasarile din gradina. Cuiburile au fost testate, respecta cerintele biologice ale speciilor si vom utiliza vopsea ecologica, pe baza de apa.
Atelier Cuiburi
In afara de cuiburi, vom aduce si placute decorative din lemn care pot fi pictate și apoi oferite unei persoane dragi. In functie de obiectul decorat, atelierul poate costa intre 10 si 50 de lei. Nu exista limita de varsta. Atelier Cuiburi - plăcuță Atelier Cuiburi - plăcuțe

Atelierele au loc in cadrul evenimentului de handmade romanesc Bounty Fair, in ziua de duminica, 6 martie 2016, organizat la Casa Universitarilor Bucuresti. Atelierele se desfasoara intre orele 10:00 si 19:00, fara sa fie necesara o inscriere in prealabil.

Intrarea la intregul eveniment Bounty Fair costa 5 lei de persoana, dar copiii pana in 14 ani pot intra gratuit. Mai multe detalii despre editia de Ziua femeii gasiti aici.