Blog,  Editia 35

Activități pentru copii @Bounty Fair #35

Printre procupările Bounty Fair se numără și modalitatea în care cei mici își petrec timpul liber sau procesul prin care aceștia asimilează informații și cunoștințe. De aceea, oferă copilului din tine sau din familia ta, acces la educație non-formală prin intermediul atelierelor de creație și spectacolelor interactive și educative.

În esenta, Bounty Fair aduce împreună la ediția #35 – shopping creativ în aer liber 13 ateliere de creație cu tematici variate și prietenoase cu preocupările și pasiunile juniorilor tăi. Atelierele contribuie la dezvoltarea imaginației, creativității, atenției și socializării celor mici.

Mai multe detalii despre evenimentul Bounty Fair (care conține zonă de târg cu 70 de branduri românești) găsiți în event-ul de pe Facebook:

Eveniment pe Facebook

 


 

Atelierele Zonta

 

Atelierele Zonta te asteaptă să descoperi vasta lume a creației și să pictezi obiecte amuzante și decorative pe lemn sau ceramică inspirate de vară și culorile ei puternice. Toate obiectele așteaptă cu nerăbdare să fie pictate de mânuțe dibace. Cu siguranță vei găsi un obiect sau activitate pe placul tău, așa că vino sa faci cunoștință cu universul Zonta.

 

 

Durată: 20-30 minute

Preț: 5 – 25 lei


 

Atelier de Window Color

Atelier WiCo te invită să descoperi tehnica Window Color, care permite realizarea stickerelor colorate care se lipesc pe sticlă și ceramică, construind un decor creativ și educativ. Este un atelier distractiv atât pentru copii, cât și pentru adulți, având ocazia sa vă creați cel mai bun prieten din lumea felinelor sau din pădure, dar și personaje atent conturate și construite. Cei mari pot realiza stickere pentru mașină și pot face un cadou trăsnit și plin de suflet și culoare pentru cei dragi!

 

Durată: 30 minute

Preț:  10- 25 lei

 


 

Atelier Origami

 

Un pătrat colorat de hârtie poate părea lipsit de semnificație, dar dacă, prin magie, pliezi hârtia de cinci ori, țup-țup, apare un iepuraș! Și tot același pătrat poate deveni un semn de carte în formă de inimă, care te ajută să nu mai pierzi rândul sau gândul atunci când citești. Hârtia colorată, poveștile, energia pozitivă, lipiciul și cariocile sunt nerăbdătoare să devină prietenele tale de nădejde. Iar Dorina te așteaptă cu brațele deschise, entuziasm și zâmbete largi-largi.

 

Durată: 15-20 minute

Preț: 5-15 lei

 


 

Atelier: Pictură pe ceramică

 

 

Ch’artist  –  Paint Your Own Pottery Studio înseamnă, mai înainte de toate, iubirea pentru artă și meșteșug. Povestea de vară ChArtist se scrie cu daruri magice, brigada Martinică, omuleți mici și mari, păsări călătoare, căsuțe, prințese și flori. Veți picta și lua acasă, obiectele proaspăt decorate după imaginația proprie, cu dublă funcționalitate, veți râde mult și veți crea amintiri prețioase la atelierul de pictură pe ceramică. Este un atelier potrivit juniorilor de toate vârstele, dar și familiilor.

Durată: 20 minute

Preț: 15 – 25 lei


 

Atelier de pictură pe apă

 Asociatia Artia revine la Bounty Fair cu atelierul de pictură pe apă. Doritorii vor putea picta pe apă, iar mai apoi vor imprima creația pe diferite forme de lemn sau hârtie. Vino și lasă-te surpins de tehnica picturii pe apă, de culorile vii care prind viață în apă, creând cele mai colorate și atrăgătoare combinații.

 

Durată: 20-30 minute

Preț: 5 – 25 lei


Atelier Magie de hârtie

Pictură și decor lampioane

Cu o istorie îndelungată în cultura asiatica și o simbolistică pe masură, lampioanele sunt folosite astăzi în scopuri decorative, pentru a înfrumuseța locuințele, creând un climat relaxant și armonios, sau la evenimente și petreceri tematice. Albe, roz, albastre sau verzi, acestea devin mici opere de arta în mâinile copiilor creativi și veseli, sub îndrumarea atentă a Asociatia Culturala Sarang Hanguk. Fie că vor picta pe ele crenguțe de cireș, urși panda sau tigrii, fie că le vor decora cu flori, fluturași 3D sau cu mici floricele realizate cu tehnica Origami, acestea vor aduce cu siguranta zâmbetul pe buzele fiecărui copil.

Durată: 20-30 minute

Preț: 25 lei

 

Atelier Povești pe evantaie

Evantaiele ne ajută să facem față mai ușor căldurii din timpul verii, dar știați că ele mai sunt bune la ceva? Pot fi pictate cu flori de cireș, un simbol al culturii asiatice și folosite mai apoi ca obiecte decorative sau cadouri pentru persoanele dragi. Mai ales că nu vorbim despre orice fel de evantaie, ci despre unele asiatice. Realizate dintr-un carton mai gros dublu stratificat, care nu absoarbe deloc culorile, cu o coadă elegantă din lemn, acestea devin suportul ideal pentru micii pictori. Din nuanțe de roz, roșu și alb, cu puțin maro, negru și verde, crenguțele de cireș vor îmbrăca elegent forma evantaielor, dându-le un farmec aparte. În plus, ele pot fi suportul ideal și pentru alte tipuri de picturi și decorațiuni.  Asociatia Culturala Sarang Hanguk îi invită pe micii artiști să aleagă nuanțele favorite și să creeze cele mai inedite evantaie.

 

Durată: 20-30 minute

Preț: 20 lei

 


Atelier Fimo

Teli Iacsa te invită să meșterești cu drag și spor la un atelier de modelaj, creație figurine, decorațiuni, accesorii (medalioane, cercei) și cane (tehnica combinării culorilor fimo cu efect în secțiune). Ustensile profesioniste, experiență, imaginație, răbdare și dedicare aduce Teli, tu ce aduci? Ce zici, zâmbete, veselie, soare și toți colegii de la școală?

Durată: 20 -30 minute

Preț: 25 leiAtelier Re – Creația Mare

Silviu Fletan vă invită la un atelier de creație – obiecte confecționate din placaj, hârtie de mătase, fetru, nasturi, piele, textile și alte materiale magice prin intermediul cărora vă puteți exprima creativitatea, fără limite. Trebuie doar să nu uiți acasă imaginația și răbdarea.

 

 

Durată: 20 -30 minute

Preț: 20 – 25 lei

 


Quilling pentru copii

 

Quillingul ajută copiii să prinda drag de frumos și mai ales să lucreze cu răbdare pentru a obține rezultatul dorit. În cadrul acestui atelier juniorii vor avea ocazia să creeze flori, animale, ghivece, medalioane, felicitări sau mici tablouri. Atelierul este susținut de Cristina reprezentant Quilling pentru Tamara.

 

Durată: 20 -30 minute

Preț: 15 lei


Atelier: Creativitate prin tehnica șervețelului

Coloritoria vă asteaptă cu un atelier de creație dedicat copiilor cu energie creatoare, în cadrul căruia pot decora prin tehnica șervetelului, diferite obiecte utile din lemn: cutiuțe, suporturi de creioane, cuiere. Astfel, puteți descoperi o modalitate de însuflețire a obiectelor decorative prin tehnica decoupage-ului. Obiectele din lemn, carton pentru felicitări, vopsele acrilice, adeziv, șervețele colorate, pensule, toate, toate asteaptă nerabdătoare să fie transformate de mâini dibace, în obiecte personalizate ce se vor încadra perfect în decorul casei.

Durata: 20-30 minute
Pret: 5-25 lei

 


Atelier: Coronițe cu flori de deal

Pentru că se termină încă un an școlar și începe vacanța, toți copiii sunt așteptați să își realizeze propria coroniță pentru serbare. Este un atelier despre natură, răbdare și cunoașterea plantelor sălbatice pe care cei mici le vor întâlni în ale lor călătorii din vacanța mare. Sunt încurajați și adulții să facă un pas în lumea magică a copilăriei și să-și creeze propria coroniță sau poate un dar pentru cei dragi.
Durata: 20-30 minute
Preț: 15-25 lei

 


Atelier de Îngeri pictați pe lemn

Ce culoare are Îngerul tău?

Vino să-ți pictezi îngerul protector. Atelierul este susținut de ANDREIA MARTINEscu.

Durata: 20-30 minute
Preț: 15 lei

 


 

Când? 16 – 17 iunie 2018

Unde? Casa Universitarilor București

Atelierele se desfășoară permanent pe durata evenimentului Bounty Fair și se adresează copiilor de peste 3 ani. Trainerul va adapta complexitatea acestora în funcție de vârsta copilului.

Intrarea: 8 lei/persoană/zi, dar copiii până în 14 ani au acces gratuit.

Programul: 10:00 – 20:00

Mai multe detalii despre eveniment găsiți în event-ul de pe Facebook:

Eveniment pe Facebook


Sâmbătă, 16 iunie 2018 – ora 11:00

 

Atelierul de balet pentru copii: Mișcare, dans și socializare

Victoria Dance Studio este primul studio de balet pentru copii din România care susține dezvoltarea completă a acestora prin metode inspirate din metodologiile Montessori si Waldorf. Copiii învață să se exprime creativ și să-și construiască o imagine de sine sănătoasă. Plecând de la premisa că activitatea fizică are un rol esențial încă din copilărie, profesorii din cadrul Victoria Dance Studio pun accentul pe dezvoltarea personală a cursanților. Modalitățile de predare sunt moderne, distractive și interactive. Elementele baletului sunt prezentate copiilor sub forma unor povești și jocuri special concepute pentru a le capta atenția și pentru a le stimula creativitatea, precum zborul unei lebede, săritura mingii, toate executate în ritmul muzicii.

În cadrul atelierului de balet ești invitat să faci un pas în călătoria cunoașterii tale și a copilului tău. Activitatea presupune dezvoltarea armonioasă prin abordarea dansului într-o manieră relaxată și veselă. Veți descoperi împreună o lume de poveste, pe ritmurile muzicii clasice. Intrând în rolul personajelor precum iepuarași, vulpițe și ursuleți, micuții vor realiza poate primele lor elemente de balet clasic, îmbinate cu pași de dans modern.

Durata: 20-30 minute
Preț: lecție demonstrativă gratuită

 

Duminică, 17 iunie 2018 – ora 11:00 

Spectacol interactiv pentru copii – Cesuleț Timpulescu vrea să fie șoricel

 

 

Juxi Magic vă invită cu drag la spectacolul interactiv cu tâlc

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 2-10 ani.

Oră și durata spectacol: începe la 11:00 și durează 40 de minute
Preț bilet: 20 lei/copil (părinții gratuit)

Locatie: Casa Universitarilor București, în cadrul evenimentului Bounty Fair (în zona de grădină, de lângă hamace)
Rezervări: 0733081464 (Locurile sunt limitate)
Scenariu: Dana Predu
Distribuție: Mihaela Bastea și Dana Predu

*Tombolă cu premii la sfârșitul spectacolului și surprize pentru toți copiii participanți.
Puteți afla mai multe informații despre echipa de mămici Juxi Magic și spectacolele interactive pe care le susțin, accesând adresa www.juximagic.ro sau pagina lor de Facebook.