Blog,  Ediția 34

Cadoul Adei Chindea … ești tu! @Bounty Fair #34

 

Bounty Fair #34 găzduiește ”petrecerea” de ziua Adei Chindea, blogger “La ceai cu mamici”.

Duminică, 20 mai 2018, Ada își sărbătorește a 33-a aniversare printr-un gest de responsabilitate civică: donarea de sânge pentru persoanele în nevoie.  Te așteaptă sa i te alături.

Ada ne spune:

” Donarea de sânge este un gest pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l facă, cat de des se poate (adică la un interval de minim 3 luni), este responsabilitatea noastră civică! Este un gest care nu ne costă nimic, ba e chiar benefic pentru corpul nostru! Dacă donezi, îţi reîmprospătezi sângele şi îţi creşti imunitatea. La o donare se recoltează 450 ml – 500 ml de sânge, cantitate ce se reface: ca volum în 24 ore, celular în aproximativ 12 săptămâni și poate ajuta 3 oameni care au nevoie.

Anual, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge şi de preparate sanguine. Din păcate, nu de puţine ori, pacienţii şi cei dragi lor se confruntă cu lipsa sângelui din spitale iar operaţiile şi tratamentele medicale de care au atâta nevoie sunt amânate.

Visul meu este să reușim să adunăm cel puțin 33 litri de sânge pe măsura anilor trăiți de mine până acum. Asta înseamnă cel puțin 74 de oameni care să doneze si cred că împreună vom reuși!

Inainte de a dona trebuie să știi care sunt condițiile:
– Să ai minim 18 ani
– Minim 50 kg, maxim 100 kg in cazul femeilor și între 60 și 110 kg, în cazul bărbaților
– Să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale
– Femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală sau mai putin de 5 zile după.

Cum te pregatesti inainte de donare?
– Sa fii odihnit
– Să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 72 de ore înaintea donării
– Să nu fi urmat vreun tratament cu medicamente (aspirină, anticoagulante, antibiotice etc.)
– Să mănânci dimineața un mic dejun ușor: o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe, fără proteine şi grăsimi (lapte, unt, carne, etc)
– Nu fuma înainte şi după donare cu o oră
– Nu uita actele de identificare!

După donare:
– Acordă-ți puțin timp și stai pe un scaun înainte de a pleca în lume
– Să nu faci efort fizic
– Să nu ridici greutăţi în mâna din care s-a recoltat
– Să creşti consumul de lichide în primele 24 de ore după donare.

La final te voi aștepta cu o mare îmbrățișare, cu un pahar de suc natural și un bufet cu salate delicioase de la  Eisberg – Iubesc salatele.

Informatii complete despre tot procesul de donare găsiți aici: http://www.ctsbucuresti.ro/informeaza_te.html

Dacă dorești să îi oferi Adei acest cadoul special, o părticică din sângele tău, te rugăm să-i trimiți un e-mail pe ada@ceaicumamici.ro ca să ne putem organiza mai bine și să nu aștepți prea mult timp când vii să donezi. Un număr estimativ de donatori îi va ajuta și pe cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN pentru a se organiza mai bine cu consumabilele. Pe ora, pot dona maxim 15 oameni.

Când? Duminică, 20 mai 2018, de la 9:00 până la 13:00.

Unde? În cadrul Evenimentului Bounty Fair, ediția 34, care are loc la Casa Universitarilor București (Str. Dionisie Lupu 46).