Blog

Unde Ieşim cu Copiii în Minivacanţa 28 Aprilie – 1 Mai?

 

Partenerul nostru media, Gokid vă propune să profitați de vremea frumoasă de primăvara și să petreceți mini-vacanța de 1 mai (28 aprilie – 1 mai) în familie. De aceea vă recomandă câteva evenimente prietenoase cu preocupările și interesele întregii familii.

 

SÂMBĂTĂ  –  28 APRILIE 2018

FESTIVALURI DE FILM

 • American Independent Film Festival aduce în perioada 27 aprilie – 3 mai la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București o selecție a celor mai recente producții independente și filme americane de artă, un tip de cinema bazat pe tradiția marilor filme narative americane.

 

 • Între 24 aprilie şi 6 mai, Festivalul Filmului Francez organizează o mini – revoluţie pe marile ecrane din 9 oraşe din România (Arad, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sfântu Gheorghe și Timişoara) cu ocazia celei de- a 22-a ediţie. Cuvântul de ordine al acestei ediții este „schimbare” – schimbare de idealuri, de idei, de perspectivă, de societate sau de ce nu, chiar de viață.

 

FILM

 • Esti pregătit pentru Aventuri fără pereche? La cinema vin mâncăcioșii de şosete -responsabili pentru dispariția șosetelor, creaturi pe care oamenii nu le pot vedea, dar ale căror efecte le pot resimți acut. Aceste creatuuri se hrănesc doar cu câte o șosetă, lăsând perechile, cum altfel decât… desperecheate. Și nu se ating niciodată de șosetele de bebeluș. Viața mâncăcioșilor de șosete este o aventură continuă. Pentru găsirea unei familii cu multe șosete, este nevoie de mult curaj deoarece ești nevoit să o protejezi și să înveți să trăiești cu oameni prin preajmă. Iar eroii filmului pentru copii nu duc lipsă de curaj!

 

ATELIERE

 • Ți-ai propus ca în această mică vacanță să reușești performanța de a bea cafeaua liniștit în timp ce copiii se distrează și învață cum să pregătească singuri deserturile favorite? Vrei să ai un weekend caracterizat de relaxare și mai altfel? Atunci trebuie să ajungi negreșit sâmbătă la Gelato & Bread Worshops, pentru bucătărit premiat cu diplome și distracție!

 

 • Atelierele de grădinărit de la Ferma Pedagogică au în fiecare săptămână o temă practică, ușor de urmărit și de învățat. Astfel, puteți descoperi tainele grădinilor cu plante comestibile, medicinale și decorative, prin exemple și lecții practice.

 

 • Teatrul Național găzduieşte în Librarium evenimentul 10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid – ateliere gratuite pentru copii de 6-12 ani. Atelierele durează 1 oră, sunt interactive și au o componentă de workshop (de arte vizuale și abilități practice), reușind astfel să transforme lectura textelor literare, într-o activitate placută, reconfortantă și asumată.

 

 • Weekend la MNAC – ArtROTARY: Inițiere în grafică & colecția MNAC îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 7-15 ani să se inițieze în grafică și studiul lucrărilor din colecția permanentă a Muzeului Naţional de Artă Contemporană. Acesta poate fi vizitată în cadrul expoziției TRIAJ, aflată la parterul clădirii Palatului Parlamentului.Intrarea este gratuită.

 

TEATRU

 • Spectacol pentru copii la Teatrul Coquette: Păzitoarea de gâște și Falsa Prințesă. Realizat după frumosul basm “Povestea celor două prințese” al Fraților Grimm, aduce cu siguranță zâmbetul pe fețele micuților spectatori.

 

TÂRG

 • Ai în plan să descoperi, să testezi și să cumperi cele mai noi produse pentru copii? Atunci BABY EXPO 2018 este destinația ta! Salonul dedicat nou-născutului, copiilor între 0-5 ani și viitoarelor Mămici și tinerilor Părinți te aşteaptă în perioada 26-27-28-29 Aprilie.

 

 

DUMINICĂ  –  29 APRILIE 2018

SPECTACOLE

 

 • Măseluța Dodoluța locuiește în orașul Măseluțelor. Este mică, albă, rotunjoară și cea mai pofticioasă măseluță de care ați auzit vreodată. E topită după dulciuri: torturi, prăjituri, caramele și bomboane însiropate. Totul trebuie să fie învăluit în zahăr și să fie dulce și colorat. Juxi Magic vă invită la spectacolul interactiv cu talc – Măseluța Dodoluța – inspirat de piesa cu același nume de la @Mame de Poveste.

 

 • Trupa Improvisneyland aduce în scenă un concept inedit: susține spectacole de improvizație pentru copii, dar oferă și posibilitatea #MicilorIMPROfesioniști (cursanții copii) să își exerseze abilitățile de improvizație în fața unui public format din copii și părinți. Nu rata Impro for kids – Show @ Puro & Bio!

 

 • Tăpuşele ne invită la spectacolul-atelier “Cântecul greieraşului”, după cartea scrisă de Eric Carle, recomandat pentru copii de 1-5 ani. Un greieraș iese din ou și începe să facă primii pași prin lume. Veniţi să vedeţi primele lui sărituri, cu ce se va confunta şi cu cine se va întâlni. Iar după spectacol, aveți posibilitatea să creați câte un greieraş.

 

FILM

 • Nu poți  rata “Cu drag, Van Gogh”, primul film din lume pictat în întregime! Un thriller captivant despre controversata moarte a lui Van Gogh și un triumf artistic ce trebuie văzut în sala de cinema! Performanța unor actori de marca (Douglas Booth, Saoirse Ronan, Jerome Flynn și mulți alții) se combină cu performanța a 125 de pictori profesioniști și a animației digitale.

 

TEATRU

 • Teatrul Coquette vă așteaptă la spectacolul Greierele și Furnica, o piesă după binecunoscuta fabulă povestită cu umor și cu istețime pentru cei mici. Un spectacol de teatru pentru copiii de 3-10 ani despre generozitate, prietenie și artă cu Ruxandra Balașu și Celina Nițu.

 

PICNIC

 • Tu ce faci de Zero Mai? Noi rămânem în București! Aranjăm iarba la Verde Stop Arena și ne întindem vreme de 2 zile la soare, bere craft și mâncare artizanală. Toată lumea știe că în zilele senine se vede marea de la București. Sau munții?

 

 

FESTIVAL DE MUZICĂ CLASICĂ

 • Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduieşte, pe parcursul a 11 duminici, în perioada 1 aprilie – 3 iunie, 10 recitaluri inedite susţinute de muzicieni de primă valoare, în cadrul celei de a VII-a ediţii a Mogoşoaia ClasicFest. Concertele vor începe în fiecare duminică de la ora 12.00.

 

LUNI   –   30 APRILIE 2018

EXPOZIŢIE

 • La Mall Promenada are loc Corpul Uman, cea mai interactivă și educativă expoziție pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Zilnic, cei mici se aventurează, prin joc și joacă, în minunata lumea a corpului uman, o experiență educațională excepțională.

 

ATELIERE

 • Pasionat sau poate doar intrigat de fosile? Vrei să descoperi cum arăta viața pe Pământ cu mult înainte de apariția omului? NoGravity Educational alături de Exploratorii de Fosile vă invită la un curs gratuit de paleontologie pentru copiii între 8 și 12 ani.

 

 • Camera de joacă educativa ne invită la un atelier de pictat sacose vesele. Mămicile se vor putea mândri cu creația copilului de 10-24+ luni, creație pe care o vor putea purta alături la fiecare pas. În cadrul atelierului veți experimenta distracție creativă în echipa mamă-copil, dezvoltarea coordonării ochi-mână și a iubirii pentru culoare, pictură și handmade.

 

FESTIVAL

 • American Independent Film Festival aduce în perioada 27 aprilie – 3 mai la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București o selecție a celor mai recente producții independente și filme americane de artă.

 

 

MARŢI   –  1 MAI 2018

PARTY & SPECTACOL

 • Salonul Yummy Mummy se mută într-o locație nouă și inaugurează noul spatiu cu o Petrecere de casa nouă la care vei degusta bunătăți sănătoase făcute de Covata cu Maia și macarons by La Petite. Piticii se vor bucura de o piesă de teatru interactivă pusă în scenă de Juxi Magic.

 

TÂRG

 • Comuna Mogoșoaia vă așteaptă la “1 MAI, cu FOLK”, un eveniment la care rulotele cu bunătăți vor poposi în Poiana Mică pentru a ne încânta cu cafele și ceaiuri de tot felul, hamburgeri buclucași, wafels, înghețată de neuitat și multe alte surprize. De la ora 19:00 organizatorii ne invită la o seară de folk cu Puiu Crețu, Emeric Imre & Jimi El Laco.

 

FILM

 • În premieră, în cadrul American Independent Film Festival se va proiecta filmul Wonderstruck al lui Todd Haynes. “Povestea celor doi copii, despicată cu inteligență de Todd Haynes, este o odă adusă imaginației și poveștilor care ne fac să fim noi înșine” – The New York Times.

 

EXPOZIŢIE

 • Expoziția Comorile Egiptului Antic rămâne deschisă la Biblioteca Națională a României şi promite un show fascinant, atât pentru amatorii de cultura antică, cât și pentru toți curioșii care doresc să-și creeze amintiri de neuitat, să-și îmbogățească cultura generală și să se distreze din plin.

 

Pentru mai multe detalii, click aici.